Surówka z kiszonych buraków

4.51 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Jest genialna w swej prostocie, jako dodatek do obiadu lub na kolację świetnie się sprawdzi.

  • 10 min

Składniki:

  • 0,5 kg kiszonych buraków w plastrach (z zakwasu na barszcz)
    2 jabłka
    4 łyżki oleju lnianego
    szczypta soli
    ząbek czosnku
    3 łyżki prażonych ziaren (słonecznik, dynia, sezam)
    natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.51 (158 ocen)

Zobacz również:

Surówki Zakwas

Surówka z kiszonych buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki pokroić w słomkę. Jabłka obrać, pokroić w słomkę, połączyć z burakami. Czosnek drobno posiekać, wymieszać z solą i olejem, polać sałatkę. Posypać prażonymi pestkami. Przed podaniem udekorować natką pietruszki.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zakwas Buraki Jabłka Kiszone buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować