Pulpety wieprzowo-drobiowe w sosie grzybowym

4.5 (193 ocen)

Delikatne pulpety w aromatycznym sosie z grzybów ....

Składniki:

  • Składniki na pulpety:
    700g szynki wieprzowej
    300g piersi z kurczaka
    3-4 kromki chleba
    2 łyżki bułki tartej
    4 ząbki czosnku
    2 jajka
    sól, pieprz do smaku

    Składniki sosu :
    duża garść grzybów suszonych
    duża cebula
    marchewka
    3 łyżki mąki
    3 łyżki śmietany
    liść laurowy
    ziele angielskie
    sól , pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Pulpety wieprzowo-drobiowe w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby dokładnie przepłukać , pokroić , namoczyć.
    Mięso zmielić w maszynce , dodać jajka , sól , pieprz , przeciśnięty przez praskę czosnek ,bułkę tartą i namoczony w wodzie i odciśnięty chleb , dobrze wyrobić , formować kulki
  • 2. Do namoczonych grzybów dolać wody ,obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę i pokrojoną w kostkę cebulę , zagotować do gotujących wkładać uformowane pulpety , delikatnie zamieszać drewnianą łyżką , dodać liść laurowy i ziele angielskie , całość gotować do miękkości .
  • 3. Do śmietany dodać mąkę , wymieszać , dodać wywaru z pulpetów , dokładnie wymieszać aby nie było grudek , wlać do sosu , dodać sól i pieprz do smaku , zagotować .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować