Pulpeciki ryżowe w cieście czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Gotowanie to mój sposób na oderwanie się od codziennej rutyny. Za każdym razem odkrywam nową stronę kulinarnego wtajemniczenia.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki pulpetów:
    0,5 kg mięsa mielonego
    Cebula
    2 jajka
    Około pół szklanki ugotowanego ryżu
    Około ¾ szklanki zmielonych płatków kukurydzianych
    Sól, pieprz, papryka ostra i słodka w proszku
    Składniki ciasta:
    Pół szklanki mąki pszennej
    Pół łyżeczki czosnku granulowanego
    Pół łyżeczki proszku do pieczenia
    Woda gazowana
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpeciki ryżowe w cieście czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wymieszaj w misce z drobno posiekaną cebulą, ryżem i jajkami. Dodaj płatki kukurydziane i przyprawy. Zagnieć dość zwarte ciasto, w razie potrzeby dodaj więcej płatków. Uformuj niewielkie kuleczki i gotuj na wrzątki, przez około 15-20 minut.
  • 2. Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia, wsyp czosnek granulowany i tyle wody aby powstało gęste ciasto. Zanurzaj w nim przestudzone pulpety i smaż na głębokim oleju na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować