Pulpeciki ryżowe

4.5 (153 ocen)

Pulpeciki ryżowe pierwszy raz jadłam u znajomej i od razu mi posmakowały. Są rewelacyjne i robi się je bardzo szybko!

Składniki:

  • 2 torebki ryżu
    30 dag pieczarek
    1 średnia cebula
    20 dag tartego żółtego sera
    drobno posiekana natka pietruszki
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpeciki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Zostawiamy do ostygnięcia.
    Pieczarki kroimy w kosteczkę i smażymy na łyżce oleju do odparowania wody.
    Gdy ryż będzie zimny dodajemy ostudzone pieczarki, ser żółty, drobno pokrojoną cebulę, natkę, jajko i łyżkę bułki tartej, przyprawiamy do smaku.
    Mieszamy wszystko i formujemy pulpety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.
    Smacznego!

Porady

Pulpety można podawać z sosem pieczarkowym lub pomidorowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować