Pstrąg z masłem pietruszkowym

4.5 (145 ocen)

Pyszny i aromatyczny pstrąg nadziany masełkiem z pietruszką. Rybka jest smaczna i delikatna.

Składniki:

  • 2 świeże pstrągi patroszone
    2 pęczki zielonej pietruszki
    około 70 g masła ekstra
    1 cytryna
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Pstrąg z masłem pietruszkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga myjemy i osuszamy.
  • 2. Zieloną pietruszkę drobno siekamy. Do miski dodajemy pokrojone w drobne kawałki masło i dodajemy do niego posiekaną pietruszkę.
    Wszystko razem porządnie mieszamy - ucieramy widelcem.
  • pstrąg przygotowanie 3. Pstrągi nacinamy w 3 miejscach. Dodajemy do nacięć masło z pietruszką. Do środka rybki także dodajemy farsz. i dodatkowo po 2 plasterki cytryny.
  • 4. Każdą rybkę z osobna kładziemy na folii dodajemy po 2 plasterki cytryny i zawijamy.
  • 5. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy z 30 do 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować