Pstrąg z masłem pietruszkowym

  • wyświetlono: 1210 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszny i aromatyczny pstrąg nadziany masełkiem z pietruszką. Rybka jest smaczna i delikatna.

uuuuuunazwy-1

Składniki

2 świeże pstrągi patroszone
2 pęczki zielonej pietruszki
około 70 g masła ekstra
1 cytryna

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg z masłem pietruszkowym

  • 1. Pstrąga myjemy i osuszamy.
  • 2. Zieloną pietruszkę drobno siekamy. Do miski dodajemy pokrojone w drobne kawałki masło i dodajemy do niego posiekaną pietruszkę.
    Wszystko razem porządnie mieszamy - ucieramy widelcem.
  • pstrąg przygotowanie3. Pstrągi nacinamy w 3 miejscach. Dodajemy do nacięć masło z pietruszką. Do środka rybki także dodajemy farsz. i dodatkowo po 2 plasterki cytryny.
  • 4. Każdą rybkę z osobna kładziemy na folii dodajemy po 2 plasterki cytryny i zawijamy.
  • 5. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy z 30 do 40 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadpstrągdania_dla_urodyfaszerowany pstrągświeża rybakonkurs_bezmięsny

Komentarze

Podobne przepisy

image-17xj8qm

Dodane przez: LenaGotuje

Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym i tymiankiem

Pstrąg wyszedł soczysty, delikatny...

image-1s0x81m

Dodane przez: Karapol

Pstrąg z masłem czosnkowo-ziołowym

Smakuje również z grilla, ale dzięki...

Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym i ziołami

Dodane przez: paulisia_elk

Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym i ziołami

Pachnąc ziołami, delikatny pstrąg

Pstrąg z masłem koperkowo-cytrynowym

Dodane przez: igraszki losu

Pstrąg z masłem koperkowo-cytrynowym

Smaczna, aromatyczna propozycja...

Filecik drobiowy

Dodane przez: 2milutka

Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym

Soczysty filet z kurczaka o czosnkowej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE