Pstrąg w migdałach na klarowanym maśle

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ryby smażone były na klarowanym maśle, mającym właściwości dobroczynne dla naszego zdrowia. Można spróbować kupić je gotowe, jednak ja przyrządziłam własne. Takie masło da nam pewność, że przyrządzona

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pstrąg: 2 sztuki
    - płatki migdałowe: 100 gramów
    - masło: 100 gramów
    - sól i pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg w migdałach na klarowanym maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Klarowanie masła: masło roztopić w garnku o grubym dnie i na małym ogniu. Na wierzchu będzie tworzyć się piana, zebrać ją sitkiem lub łyżką cedzakową. Płynne masło przelać do szklanego naczynia i pozostawić na kilka minut. Po tym czasie reszta zawartych w maśle cząstek mleka opadnie na dno naczynia, a warstwy wyraźnie się rozdzielą. Gdy do tego dojdzie, zlać warstwę czystego masła.
  • 2. Ryby dokładnie umyć, posmarować masłem i obtoczyć w migdałach. Smażyć na sklarowanym maśle około 10 minut z dwóch stron. Podawać z cytryną i sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło klarowane Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować