Pstąg pieczony i faszerowany z serkiem Almette

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ryba w każdej postaci jest smaczna ale pieczona najlepsza .

  • 40 min

Składniki:

  • 2 pstrągi (wypatroszone z głowami )
    serek Almette z ziołami 75 gram
    kolendra świeża listki 15 sztuk
    szpinak 40 listków umyty pokrojony drobniutko
    pomidorki suszone w oleju 5 sztuk
    sól morska cytrynowa płatki 1 łyżeczka na dwa pstrągi
    pieprz cytrynowy 1 szczypta do smaku
    oliwa z oliwek do posmarowania pstrąga i foli
    masło odrobinę na pstrąga
    cytryna do dekoracji
    ziemniaczki 1 kg
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstąg pieczony i faszerowany z serkiem almette - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pstąg pieczony 1. Wykonanie:

    Pstrągi czyścimy,myjemy osuszamy, posypujemy przyprawami , pieprzem cytrynowym i solą morską cytrynową. Szpinak i kolendrę myjemy, osuszamy,drobno,kroimy.Pomidorki wyjmujemy z oleju i kroimy drobniutko .Do miski wkładamy serek Almette,szpinak,kolendrę, pomidorki wszystko dokładnie mieszamy. Do środka pstrąga wkładamy farsz z serkiem.


  • Pstąg pieczony 2. Przygotowanie :

    Odrywamy folię aluminiową , żeby nam się pstrąg zmieścił na długość i jeszcze trochę po bokach zostało do zawinięcia. Pstrąga smarujemy oliwą z oliwek i folie też aby się nie przypaliło
    Układamy ryby na posmarowanej folii oliwą. Na wierzchu każdego pstrąga kładziemy po 2 plasterki cytryny, łyżkę masła w kawałkach i posypujemy pieprzem cytrynowym. Teraz folię starannie zawijamy i owijamy jeszcze nićmi aby serek nie wypłynął wkładamy rybki do piekarnika na 20 minut . Podajemy po upieczeniu z ziemniaczkami pieczonymi .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować