Rolada ze szpinakiem i serkiem Almette

4.97 (150 ocen)

  • 40 min

Rolada jest łatwa w zrobieniu i zagościła w naszym domu na dobre.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
    4 jajka
    1 łyżka masła
    1 ząbek czosnku
    1łyżeczka chrzanu
    2 serki śmietankowe Almette
    200 g łososia norweskiego w plastrach
Wystaw ocenę:

4.97 (150 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada ze szpinakiem i serkiem almette - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożony szpinak wykładamy na patelnię dodajemy łyżkę masła i smażymy na wolnym ogniu 5 minut, dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku i łyżeczkę chrzanu. Odstawiamy do wystudzenia. Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy na sztywno białka i dodajemy do szpinaku i żółtek, lekko mieszamy. Wykładamy całość na blachę i pieczemy 15 min. w tem. 150 C. Po upieczeniu ciasto zawijamy w ściereczkę jak roladę. Po wystygnięciu ciasto rozwijamy i smarujemy serkiem Almette i układamy łososia, zawijamy roladę i gotowe. Smacznego

Porady

Zamiast serka Almette można dodać inny serek śmietankowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować