zupa bawarska z serkiem Almette

4.5 (155 ocen)

  • 60 min

zupa bawarska z serkiem Almette

  • 60 min

Składniki:

  • -0,5 kg mięsa mielonego z łopatki
    - 3 ziemniaki
    - 2 marchewki
    - 2 pietruszki
    - 1 duży por
    - pieprz, sól, kostka rosołowa, liść laurowy, ziele angielskie
    - serek topiony Almette ziołowy
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa bawarska z serkiem almette - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. przygotowujemy wywar z kostki rosołowej do którego wrzucamy warzywa pokrojone w kostkę, por (biała cześć) pokrojony w piórka, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    kolejno dodajemy pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie.
    Kolejno z mięsa mielonego formujemy małe kuleczki i wrzucamy je na gotujący się wywar warzywny, po sprawdzeniu czy warzywa są miękkie a kuleczki mięsne ugotowane zabielamy zupę serkiem Almette (ziołowym)

Porady

smakuje maluchom niejadkom:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować