Przystawka rodem z PRL-u

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Z opowieści rodziców wiem, że w czasach ich młodości nie było lepszej kanapki jak taka posmarowana smalcem i z ogórkiem kiszonym. U mnie w nieco mniejszej wersji - w formie małych kanapeczek. Taka przystawka na raz sprawdza się na domówce.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kilka kromek chleba tostowego
    smalec ( u mnie z cebulką i skwarkami)
    ogórki kiszone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ogórki kiszone Przystawki

Przystawka rodem z prl-u - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb smarujemy smalcem. Następnie każdą kanapkę kroimy na 4 części. Na każdy kwadracik układamy plaster ogórka kiszonego. Przekładamy na talerzyk i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Smalec

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować