KOTLETY z PRL-u

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

KOTLETY z PRL'u każdy chyba je dobrze zna i pamięta za czasów dzieciństwa :) kiedy to żyło się żyło a jeść coś trzeba było - wtedy mama bądź babcia od czasu do czasu gdy bywało nieco kiepsko z funduszami to robiła kotlety z MORTADELI. Czasem warto powrócić do tamtejszych smaków.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • pokrojone w plastry 1 cm mortadela
    1-2 jajka
    mąka
    bułka tarta
    olej do smażenia
    1 łyżka smalcu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Kotlety z prl-u - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewam olej z dodatkiem smalcu.
    Plastry mortadeli pierw obtaczam w mące a następnie maczam je w rozmąconych jajkach i obtaczam w bułce tartej. Gotowe kotleciki smażę na rumiano na rozgrzanym tłuszczu i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować