Przysmak warzywno-jajeczny

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój brat co dzień chodzi do ogrodu i sprawdza, czy wyrosła już chociaż mała cukinia, z której możemy przygotować to danie.

Składniki:

  • 2-3 małe cukinie
    cebula
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    2 pomidory
    2-3 ząbki czosnku
    2 jajka
    szczypta ziół prowansalskich
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Przysmak warzywno-jajeczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plastry. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy. Pomidory sparzamy i obieramy. Usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę.
  • 2. Cebulę lekko solimy i szkli my na oleju. Dodajemy cukinię i szczypiorek. Smażymy. Gdy cukinia będzie miękka, wkładamy pomidory i czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Mieszamy. Smażymy jeszcze kilka
    minut. Następnie wbijamy jajka. Smażymy, cały czas mieszając, aż jajka się zetną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Jajka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować