Przecier ogórkowy

4.5 (155 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Przecier ogórkowy najczęściej wykorzystany do sporządzenia zupy ogórkowej oraz jako dodatek do sosów

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • - 2 kg ogórków konserwowych
    - 1 mały chrzan
    - koper

    Zalewa
    - 1 l wody
    - 1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Przecier ogórkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przecier ogórkowy w słoiku 1. Ogórki umyć nie obierać zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Chrzan obrać, koper umyć. Na spód każdego słoika włożyć kawałek chrzanu, koper następnie słoik wypełnić startymi lekko odciśniętymi ogórkami. Całość zalać gotującą się zalewą przygotowaną z podanych składników. Słoik zakręcić i odstawić. Pasteryzować po 3-4 dniach. około 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować