Prosta pasta z tuńczyka

4.48 (145 ocen)

Tuńczyk jak każda ryba jest zdrowy. Warto więc czasem na śniadanie lub kolacje przygotować taką pastę. Jest tania, smaczna, łatwa w przygotowaniu i nie zabiera wiele czasu. A dodatki jeszcze bardziej nasycają smak tej wspaniałej ryby.

Składniki:

  • - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    - 2 łyżeczki majonezu
    - 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
    - 2 łyżeczki świeżej natki pietruszki
    - 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
    - 1 łyżka posiekanego szczypioru
    - sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Prosta pasta z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączyć z sosu. Przełożyć do miseczki. Rozdrobnić widelcem. Dodać majonez, jogurt, natkę pietruszki, szczypior, cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować