Na sam widok chce się jeść, kolorowa potrawka z kurczakiem z różnymi smacznymi warzywami. Zrobisz bardzo szybko i sprawnie a smak tej potrawki oczaruje każdego.
Potrawka z kurczakiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w kostkę.. Do miski przekładam wszystkie składniki na marynatę i łączę z mięsem. Odstawiam na dwie godziny.
2.Po tym czasie mięso smażę na rozgrzanym oleju na dużej patelni.
3.Cebulę, czosnek, imbir obieram, drobno kroję i smażę na drugiej patelni na rozgrzanym oleju.
Do warzyw dodaję obraną, startą na tarce o dużych oczkach marchew i umyte, obrane z nasion, drobno pokrojone papryki oraz pokrojonego w krążki pora. Doprawiamy pieprzem oraz solą i smażę dziesięć minut.
4.Mięso podlewam jedną szklanką wody, łączę z warzywami. Pięć minut gotuję.
Gotowe, podajemy z makaronem, kluskami śląskimi lub kopytkami.
Smacznego.
Komentarze