Potrawka z chorizzo i warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jakiś czas temu kupiłam na próbę chorrizo w plastrach i tak sobie leżało i leżało w lodówce aż wpadłam na pomysł jak go wykorzystać. I tak powstała potrawka z chorizzo i warzywami. Do chrupania podałam placki tortilli upieczone w piekarniku. Pyszne i do syta. Zapraszam:)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula

    60 g chorizzo

    1 łyżka oleju

    100 g pieczarek

    100 g czerwonej soczewicy

    1 puszka fasoli czerwonej

    120 g kukurydzy z chili

    60 g papryki czerwonej

    50 g koncentratu pomidorowego

    20 g kaparów

    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Potrawka

Potrawka z chorizzo i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chorizzo pokroić w kostkę. Duży rondel rozgrzać i wrzucić chorizzo,podsmażyć. Następnie zdjąć łyżką cedzakową i odłożyć na bok. Do rondla dodać olej i posiekaną cebulę. Zeszklić ją. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki. Podsmażać 2 minuty. Następnie dodać soczewicę i 1 szklankę wody.
  • 2. Gdy soczewica będzie na wpół miękka dodać kukurydzę i fasolę ( wraz z zalewą). Zagotować. Dodać pokrojoną paprykę i kawałki chorizzo. Dodać koncentrat i pokrojone kapary. Zagotować. Skosztować i w razie konieczności dodać sól, oraz pieprz. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chorizo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Lunch Kolacja

Podobne przepisy

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-215n212

To może cię zainteresować