Potrawka wołowa z pieczarkami i kukurydzą

0 (0 ocen)

Pyszna potrawka mięsna połączona z dodatkiem pieczarek i kukurydzy jest super daniem obiadowym ,które możemy podawać z ziemniakami jak i z ryżem ugotowanym na sypko.

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu 1 - kukurydza, wołowina ,pieczarki
    składnik podstawowy dodatkowy - papryka czerwona
    składniki robocze - ziele angielskie ,liście laurowe, przyprawa Kebab - gyros, mała cebula,sól,pierz,olej do smażenia ,woda + mąka do zagęszczenia sosu.
    Dekoracja - Liście selera zielonego.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Potrawka wołowa z pieczarkami i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w większa kostkę smażyć na gorącym oleju z dodatkiem ziela angielskiego ,liścia laurowego , pod koniec smażenia dodać pokrojoną cebule , umytą i pokrojoną w paseczki czy kostkę paprykę ,,dusić na małym ogniu pod przykryciem .Pieczarki obrać, opłukać ,pokroić na małe kawałki i podsmażyć na oleju z dodatkiem przyprawy Kebab - gyros ,Usmażone pieczarki dodać do mięsa,Całą potrawkę zagęścić rozmieszaną w wodzie mąką doprawić do smaku solą i pieprzem a także przyprawą Kebab - gyros.
  • 2. Potrawkę podajemy z ziemniaczkami lub ugotowanym na sypko ryżem albo z chlebkiem jak kto woli.Dekorujemy listkami z selera zielonego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować