Pomidory z czosnkiem i miętą

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polecam jako samodzielne danie, albo do obiadu, na kolację.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2-4 pomidory
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki pokrojonych drobno listków mięty
    2 łyżki miodu lipowego
    2 łyżki oleju lnianego
    2 łyżki octu jabłkowego
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Pomidory z czosnkiem i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i osuszone pomidory pokroić w plastry. Jeśli ktoś chce, można zdjąć skórkę. Wymieszać razem przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone liście mięty, ocet, olej, miód, sól i świeżo mielony pieprz. Taką miksturę nakładać na plastry pomidorów. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować