Pomidorowa z selerem naciowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Do pomidorowej nikogo zbytnio namawiać nie trzeba. Jadana nie tylko w poniedziałki, podbiła serca naszych krajan. Tym razem zrobiliśmy w wersji „włoskiej”, z ziłami toskańskimi, selerem naciowym i sosem pomidorowym z dodatkiem bazylii. Oczywiście jako zamiennika użyć można passatę pomidorową i świeżą bazylię.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 łodygi selera naciowego
    2 młode marchewki
    2 łyżki oliwy
    1 słoik sosu pomidorowego z bazylią Barilla
    1,5 l bulionu warzywnego
    100 g ryżu
    1 łyżka ziół toskańskich
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa z selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidorowa z selerem naciowym 1. Łodygi selera naciowego kroimy na 5-10 mm kawałki.
    Marchew kroimy na talarki.
    Seler i marchew lekko podsmażamy na rozgrzanej oliwie, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy sos, zioła i gotujemy około 30 min. Po tym czasie dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować