Pomidorowa z rulonikami

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nic tak nie rozgrzewa zimą jak talerz gorącej domowej zupy. Ta jest naszą ulubioną.

Składniki:

  • pęczek włoszczyzny
    puszka pomidorów bez skórki
    mała puszka przecieru pomidorowego
    udko z kurczaka
    liść laurowy
    2 ząbki czosnku
    sól
    olej do smażenia

    Pasta:
    10 dag twarogu śmietankowego
    10 dag żółtego sera
    pieprz
    2 łyżki posiekanego szczypiorku, bazylii i natki pietruszki

    Ciasto naleśnikowe:
    1 szkl. mąki
    1/2 szkl. mleka
    jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Zupy Naleśniki

Pomidorowa z rulonikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę obieramy i myjemy. Zalewamy litrem zimnej wody. Wkładamy umyte udko i liść laurowy. Solimy. Gotujemy 40 minut. Warzywa wyjmujemy. Dodajemy pomidory i przecier. Zagotowujemy. Wsypujemy przeciśnięty
    przez praskę czosnek.
  • Pomidorowa z rulonikami 2. Naleśniki: mleko miksujemy z 1/2 szkl. wody, jajkiem, mąką i szczyptą soli. Na rozgrzanym oleju smażymy cienkie naleśniki.
  • 3. Pasta: ser ścieramy na tarce o małych oczkach i mieszamy z twarogiem. Wsypujemy szczypiorek, bazylię i natkę. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy naleśniki, rolujemy i kroimy w 2-cm kawałki. W każdy
    wbijamy wykałaczkę.
  • 4. Zupę wlewamy do miseczek i podajemy z naleśnikowymi rulonikami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować