Pomidorowa z rulonikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Włoszczyznę obieramy i myjemy. Zalewamy litrem zimnej wody. Wkładamy umyte udko i liść laurowy. Solimy. Gotujemy 40 minut. Warzywa wyjmujemy. Dodajemy pomidory i przecier. Zagotowujemy. Wsypujemy przeciśnięty
przez praskę czosnek.
2.Naleśniki: mleko miksujemy z 1/2 szkl. wody, jajkiem, mąką i szczyptą soli. Na rozgrzanym oleju smażymy cienkie naleśniki.
3.Pasta: ser ścieramy na tarce o małych oczkach i mieszamy z twarogiem. Wsypujemy szczypiorek, bazylię i natkę. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy naleśniki, rolujemy i kroimy w 2-cm kawałki. W każdy
wbijamy wykałaczkę.
4.Zupę wlewamy do miseczek i podajemy z naleśnikowymi rulonikami.
Komentarze