Zupa pomidorowa z makaronem

4.97 (170 ocen)

Pyszna tradycyjna zupa pomidorowa

Składniki:

  • 0,5 kg kości wieprzowych
    Pęczek włoszczyzny
    1 puszka pomidorów w zalewie
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    0,5 szklanki śmietany
    1 łyżka cukru
    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.97 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kości umyj, włóż do wrzącej wody i zagotuj.
    W tym czasie obierz włoszczyznę, umyj i dodaj do wywaru. Dodaj również pomidory z puszki przetarte przez
    sito. Gotuj ok 30 minut.
    Do wywaru dodaj koncentrat pomidorowy i cukier. Gotuj jeszcze kilka minut aż wszystko dobrze się połączy.
    Zupę zabiel śmietana i posyp natką pietruszki.
    Można podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować