Pomidorowa Patryka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zawsze gdy mama pyta, jaką zupę chcę na obiad, odpowiadam, że pomidorową. Potem razem z bratem pomagamy mamie w kuchni.

Składniki:

  • ● 4 skrzydełka z kurczaka
    ● marchewka
    ● kawałek selera
    ● pietruszka
    ● 1 kg pomidorów
    ● 2 cebule
    ● masło do smażenia
    ● 2-3 liście laurowe
    ● kilka ziaren ziela angielskiego
    ● pieprz
    ● sól
    ● ząbek czosnku
    ● suszone bazylia i tymianek
    ● kostka rosołowa
    ● makaron literki
    ● śmietana 18-proc.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa patryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy, wkładamy
    do garnka, wlewamy 2 l
    zimnej wody i gotujemy. Dodajemy
    kostkę rosołową, ziele
    angielskie i liście laurowe. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 2. Warzywa obieramy, myjemy
    i dodajemy do wywaru. Gotujemy
    do miękkości. Mięso
    i warzywa wyjmujemy i drobno
    kroimy. Ponownie wkładamy
    do garnka.
  • 3. Makaron gotujemy według
    przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.
    Cebule obieramy,
    drobno siekamy i szklimy na
    maśle. Pomidory sparzamy,
    obieramy i kroimy w małą kostkę.
    Przekładamy do cebuli.
    Dodajemy posiekany czosnek,
    bazylię i tymianek. Dusimy, aż
    powstanie jednolita masa.
    Przecieramy przez sito. Wlewamy
    do wywaru i gotujemy
    kilka minut. Wsypujemy makaron.
    Na talerzu dekorujemy
    kleksem śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować