Pomidorowa nadziana muszlami z ryżem i mięsem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczna zupa, którą czasami można podać inaczej, niż tradycyjnie. Dodatki są ważnym elementem sytości potrawy.

  • 40 min

Składniki:

  • ryż w woreczkach 1 woreczek
    koncentrat pomidorowy 150 gramów
    marchewka 1 sztuka
    pietruszka 1 sztuka
    seler 0.5 sztuki
    por 0.5 sztuki
    szyja indycza 1 sztuka
    śmietana 12% 3 łyżki
    suszone warzywa mieszane lub przyprawa uniwersalna itp. 4 łyżki
    suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 1.5 łyżki
    makaron duże muszle 12 sztuk
    cukier trzcinowy 1 łyżeczka
    sól i pieprz ( do smaku)
    liść laurowy 2 sztuki
    ziele angielskie 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa nadziana muszlami z ryżem i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko. Makaron gotujemy al dente.
  • 2. Umytą szyję indyczą zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy do miękkości mięsa. Następnie wyjmujemy liście i ziele, a dodajemy obrane i umyte warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler i por oraz dosypujemy suszone warzywa lub przyprawę uniwersalną. Gotujemy dalej do miękkości warzyw.
  • 3. Z zupy wyjmujemy szyję indyczą (obieramy mięsko) i połowę warzyw. Dodajemy do zupy koncentrat pomidorowy i zagotowujemy zupę. Miksujemy całość. Wlewamy do zupy śmietanę (wcześniej rozmieszaną z małą ilośćią zupy), doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie cukrem.
  • 4. Zupę podajemy z makaronem nadzianym ryżem, posypanym suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią oraz kawałkami mięska.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Pomidor Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować