Pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dziś powrót do mojej ulubionej zupy, czyli czerwoniutka pomidorówka po tuningu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * przecier pomidorowy 500 g
    * kilka łyżek oliwy z oliwek
    * pół średniej cebuli drobno pokrojonej
    * 2 duże ząbki czosnku starte na małych oczkach tarki
    * przyprawy: łyżeczka suszonej bazylii, pół łyżeczki suszonych ziół prowansalskich, pół łyżeczki papryki ostrej
    * marchewka mała starta na drobnych oczkach tarki
    * sól
    * szklanka wody
    * grzanki z wczorajszego chleba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początek posiekałam cebulkę i czosnek, starłam obraną marchew, wyjęłam garnek... i wlałam do niego odrobinę oliwy.
  • 2. Podsmażyłam w garnku cebule i czosnek, dodałam przyprawy i marchew. Zalałam zimną wodą, zagotowałam i gotowałam na małym ogniu około 5 minut, by marchew zmiękła.
  • 3. Dolałam przecier i gotowałam około 5 minut, całość zmiksowałam dokładnie i podawałam z grzankami i świeżą bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować