Gofry na wytrawnie

  • wyświetlono: 419 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Na śniadanie gofry, które potraktowałam jak kanapkę

Inka T
  • 2 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

* jajko - oddzielam żółto i wlewam do miski, z białka ubijam pianę
* 3 - 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
* 3/4 szklanki mleka wymieszanego z zimną wodą 1:1
* sól
* szczypta proszku do pieczenia

Sposób przygotowania przepisu:

Gofry na wytrawnie

  • 1. W rondelku roztrzepuję żółtko z mlekiem i wodą.
  • 2. Dodaję mąkę, sól, proszek do pieczenia i miksuję.
  • 3. Dodaję pianę i delikatnie mieszam.
  • 4. Całość wylewam do gofrownicy i piekę. Gdy już gofry się upieką otwieram gofrownicę i rozkładam na gofrach ser pleśniowy. nie zamykam gofrownicy, ale trzymam jeszcze gofry w ciepłej maszynie, aby ser się rozpuścił choć trochę.
  • 5. Wyciągam i nakładam na nie wędlinę i pomidorki i zjadam :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mąkaśniadaniegofry

Komentarze

Podobne przepisy

Wytrawny chleb z gorzką czekoladą i solą morską.

Dodane przez: Osmykolorteczy

Wytrawny chleb z gorzką czekoladą i solą...

Wyobrażałam sobie smak tego chleba,...

Dodane przez: PolskaGotuje

Wytrawny chleb z suszonymi pomidorami i serem

Przepis z książeczki "Szybko i...

bułki

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Bułeczki na maślance

Pyszne, mięciutkie, proste w wykonaniu,...

Ekspresowy chleb na jogurcie

Dodane przez: Ola1984

Ekspresowy chleb na jogurcie

Pyszny, ekspresowy w przygotowaniu...

Bułeczki na zakwasie żytnim

Dodane przez: emiliana

Bułeczki na zakwasie żytnim

Świeże pieczywo z samego rana...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE