Gofry na wytrawnie

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Na śniadanie gofry, które potraktowałam jak kanapkę

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * jajko - oddzielam żółto i wlewam do miski, z białka ubijam pianę
    * 3 - 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
    * 3/4 szklanki mleka wymieszanego z zimną wodą 1:1
    * sól
    * szczypta proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Gofry

Gofry na wytrawnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku roztrzepuję żółtko z mlekiem i wodą.
  • 2. Dodaję mąkę, sól, proszek do pieczenia i miksuję.
  • 3. Dodaję pianę i delikatnie mieszam.
  • 4. Całość wylewam do gofrownicy i piekę. Gdy już gofry się upieką otwieram gofrownicę i rozkładam na gofrach ser pleśniowy. nie zamykam gofrownicy, ale trzymam jeszcze gofry w ciepłej maszynie, aby ser się rozpuścił choć trochę.
  • 5. Wyciągam i nakładam na nie wędlinę i pomidorki i zjadam :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować