Pomidorki faszerowane białym serkiem i szczypiorkiem

4.5 (194 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Doskonałe na kolację, jako przystawka podczas przyjęcia lub po prostu, kiedy mamy ochotę na coś pysznego.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 24 pomidorki koktajlowe (ja miałam w kształcie papryczek),
    - około 200 g twarogu półtłustego,
    - 1-2 łyżki majonezu (może być śmietana lub jogurt naturalny),
    - pęczek szczypiorku (może być cebulka ze szczypiorkiem),
    - sól, pieprz do smaku,
    - kilka listków sałaty.
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Pomidory faszerowane Przystawki

Pomidorki faszerowane białym serkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki myjemy, osuszamy i obcinamy spodnie części. Za pomocą małej łyżeczki wydrążamy z nich miąższ i układamy otworami do dołu, żeby wyciekł sok. Serek rozcieramy z majonezem. Dodajemy większą część szczypiorku, przyprawy i mieszamy. Nadzienie nakładamy do pomidorków i układamy je wraz z obciętymi końcówkami na liściach sałaty i posypujemy pozostałym szczypiorkiem. Smacznego :-)

Porady

Zamiast białym serkiem ze szczypiorkiem pomidorki możemy nafaszerować serkiem feta wymieszanym z bazylią i oregano.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidorki koktajlowe Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować