Doskonałe na kolację, jako przystawka podczas przyjęcia lub po prostu, kiedy mamy ochotę na coś pysznego.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
- 24 pomidorki koktajlowe (ja miałam w kształcie papryczek),
- około 200 g twarogu półtłustego,
- 1-2 łyżki majonezu (może być śmietana lub jogurt naturalny),
- pęczek szczypiorku (może być cebulka ze szczypiorkiem),
- sól, pieprz do smaku,
- kilka listków sałaty.
Pomidorki faszerowane białym serkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidorki myjemy, osuszamy i obcinamy spodnie części. Za pomocą małej łyżeczki wydrążamy z nich miąższ i układamy otworami do dołu, żeby wyciekł sok. Serek rozcieramy z majonezem. Dodajemy większą część szczypiorku, przyprawy i mieszamy. Nadzienie nakładamy do pomidorków i układamy je wraz z obciętymi końcówkami na liściach sałaty i posypujemy pozostałym szczypiorkiem. Smacznego :-)
Porady
Zamiast białym serkiem ze szczypiorkiem pomidorki możemy nafaszerować serkiem feta wymieszanym z bazylią i oregano.
Komentarze