Polędwiczki zapiekane z serem i szynką

4.5 (175 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka przekąska i bardzo dobra.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 polędwiczka wieprzowa
    • 15 dag szynki
    • 15 dag sera żółtego
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Polędwica Polędwiczki Przystawki

Polędwiczki zapiekane z serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • polędwiczki 1. 1. Polędwiczki kroimy w plastry po czym delikatnie rozbijamy.
    2. Przyprawiamy solą oraz pieprzem.
  • ser 2. 3. Na każdy kawałek mięsa układamy po kawałku sera.
  • szynka 3. 4. Ciasno zwijamy i owijamy szynką.
  • szynka 4. 5. Każdą roladkę obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
    6. Roladki układamy na blaszkę wyłożoną papierem.
    7. Zapiekamy 20 minut w 180˚C
  • przystawka 5. 8. Polędwiczki wykładamy na półmisek.
    9. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować