Polędwiczki z porem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Nie masz pomysłu na obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Odkąd znam ten przepis, nie chcę innego, soczyste, pyszne polędwiczki a jego dodatki sprawiają, że danie jest idealne. Poznaj sekret na soczyste i miękkie mięso. Oto przepis.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • 2 torebki ryżu
    • 200 g pora
    • 2 ząbki czosnku
    • Olej do smażenia
    • 1 łyżka musztardy francuskiej
    • 1 szk. śmietany 30%
    • Sól
    • pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki

Polędwiczki z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danie 1. 1. Mięso, myję, osuszam, kroję w plastry. Doprawiam pieprzem oraz sola i smażę na rozgrzanym oleju.
    2. Ryż gotuję w osolonej wodzie.
    3. Pora oczyszczam, parzę gorącą wodą i kroję w słupki.
    4. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę i smażę na rozgrzanym oleju. Następnie dodaję por, solę i smażę przez dziesięć minut. Po tym czasie dodaję musztardę, doprawiam pieprzem oraz solą i wlewam śmietanę. Łączę z mięsem i pięć minut gotuję.
    5. Ugotowany ryż układam w naczyniu, pośrodku układam polędwiczki i wszystko polewam sosem.
    6. Gotowe.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (153 ocen)

To może cię zainteresować