Polędwiczki w sosie cebulowym

4.5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przyrządzone polędwiczki są idealne na każdą okazje. Przyrządzam je bardzo często, ponieważ zawsze smakują wyśmienicie. Moja rodzina pokochała ten smak od pierwszego kęsa. Posmakuj i przekonaj się Sam.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na sos:
    • 3 duże cebule
    • 3 ząbki czosnku
    • 20 g oleju do smażenia
    • 300 g wody
    • 1 kostka rosołowa
    • ½ łyżeczki papryki słodkiej
    • ¼ łyżeczki soli
    • ¼ łyżeczki pieprzu
    • 1 łyżka majeranku
    • 1 łyżka mąki
    • 80 g śmietany kwaśnej 18%
    Pozostałe składniki:
    • 2 polędwiczki wieprzowe
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki w sosie cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w plastry i delikatnie rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • danie 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Podlewam wodą, dodaję kostkę rosołową, wsypuję majeranek, paprykę słodką, sól oraz pieprz. Gotuję około dziesięciu minut i zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną. Dwie minutki gotuję.
    Mięso układam w naczyniu i polewam sosem.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować