Polędwiczki z grzybami leśnymi

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Nie ma lepszego dania, jak danie pachnące lasem. Delikatne polędwiczki wieprzowe z różnymi leśnymi grzybami.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • 1 litr ugotowanych grzybów leśnych
    • ½ szk. śmietany 30%
    • Olej do smażenia
    • 1 łyżka oregano
    • 1 łyżka tymianku
    • 1 łyżka Bazyli
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • Sól
    • pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso oczyszczam z błonek, nacieram słodką papryką, solą, tymiankiem, oregano, bazylią. Następnie układam w woreczku do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. Po upieczeniu mięso kroję na mniejsze kawałki.
  • grzyby 2. 2. Grzyby smażę na rozgrzanym oleju, podlewam jedną szklanką wody oraz śmietaną. Doprawiam solą oraz pieprzem.
  • danie 3. 3. Grzyby łączę z mięsem, chwilkę gotuję.
    4. Gotowe, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Polędwica wieprzowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować