Polędwiczki wieprzowe nadziewane kiwi i jagodą inkaską

4.88 (17 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polędwiczki wieprzowe wybornie smakują, gdy są nadziane owocami. Dzisiaj nadziałam je miechunką peruwiańską i zielonym kiwi. Wyszło, pysznie, zdrowo i bardzo kolorowo.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g polędwiczek wieprzowych
    1-2 kiwi
    około 10 miechunek peruwiańskich
    sól morska
    pieprz kolorowy
    miód
    łyżeczka pasty Harrisa
    3-4 szalotki
Wystaw ocenę:

4.88 (17 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Polędwiczki wieprzowe nadziewane kiwi i jagodą inkaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. W każdej polędwiczce robimy otwór na wylot. Każdą polędwiczkę nadziewamy kawałkami kiwi i miechunkami.
    Polędwiczki oprószamy solą, pieprzem, polewamy miodem. Nacieramy Harrisą. Aby polędwiczki nie straciły kształtu, obwiązujemy je nicią kuchenną lub wkładamy do siatki wędliniarskiej. Polędwiczki układamy w naczyniu żaroodpornym. Obok polędwiczek układamy nieobrane szalotki pokrojone na pół, dzięki temu polędwiczki nabiorą smaku i ładnego koloru. Naczynie przykrywamy.
    Naczynie ustawiamy w parowarze. Gotujemy na parze około 45 minut.
    Tak przygotowując mięso nie musimy go pilnować, czekamy, aż timer da nam znać, że mięso jest gotowe. Dodatkowo tak przygotowane polędwiczki zawsze wychodzą idealnie kruche i soczyste.
    Mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa Kiwi Miechunka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować