Polędwiczka w Cukini

4.5 (174 ocen)

Wspaniała,soczysta polędwiczka w otoczce z cukini jest na prawdę pyszna.Polecam :)

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa średnia
    Cukinia dość gruba (o długości polędwiczki)
    1 i 1/2 plaster ser żółty
    3 gałązki natki pietruszki
    1 łyżki przyprawa do mięsa wieprzowego
    oliwa do wysmarowania foli
    olej do podsmażenia polędwiczki
    sól,pieprz wg.uznania
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Polędwiczka w cukini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Polędwiczka w Cukini 1. Polędwiczkę myjemy i osuszamy.Następnie wcieramy w nią przyprawę do mięsa wieprzowego,sól i pieprz.Na rozgrzanej patelni podsmażamy mięso z każdej strony-odkładamy do wystygnięcia.
  • 2. Następnie rozcinamy polędwiczkę wzdłuż,ale nie do końca.W miejsce rozcięcia wkładamy ser zwinięty w rulonik i gałązki natki-ściskamy mięso.
  • 3. Cukinie myjemy i wycieramy papierem kuchennym.Wydrążamy środek za pomocą długiego noża,następnie delikatnie solimy ją wewnątrz.W otwór cukini wkładamy nafaszerowaną polędwiczkę. Na wysmarowaną oliwą folię przekładamy mięso i zawijamy dość szczelnie.
  • 4. Rozgrzewamy piekarnik do 190*C (środkowa półka-grzanie góra dół) wkładamy pakunek i pieczemy 1 i 1/2h. Po wyciągnięciu odwijamy,kroimy w plastry (uwaga gorące !!! ) i podajemy do obiadu

    SMACZNEGO.....
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować