Polędwica wołowa w czerwonym winie z buraczkami i maliną

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Polędwica wołowa to bardzo delikatne mięso, wystarczy kilka minut na patelni, aby otrzymać pyszny kruchy stek, do tego połączenie buraczków z malinami w czerwonym winie i kolacja dla dwojga gotowa:)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - polędwica wołowa: 300 gramów
    - młode buraczki: 3 sztuki
    - maliny: 1 szklanka
    - wino czerwone wytrawne: 100 mililitrów
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz kolorowy świeżo mielony: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwica wołowa w czerwonym winie z buraczkami i maliną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Polędwica wołowa w czerwonym winie z buraczkami i maliną 1. Buraczki gotujemy w wodzie z solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym, aż będą miękkie, następnie kroimy je w plasterki. Maliny myjemy i obsuszamy na papierowym ręczniczku.
  • Polędwica wołowa w czerwonym winie z buraczkami i maliną 2. Stek z polędwicy wołowej doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron, podlewamy czerwonym winem i czekamy, aż się zredukuje. Mięso powinno być zrumienione z wierzchu, a lekko różowe w środku.
  • Polędwica wołowa w czerwonym winie z buraczkami i maliną 3. Na talerzu układamy plasterki buraczków, pokrojoną w plasterki polędwicę wołową, dekorujemy malinami i polewamy sosem z czerwonego wina. Do tego kilka świeczek i pyszna, romantyczna kolacja dwa dwojga gotowa. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować