Placuszki z borówkami na jogurcie i kwaśnej śmietanie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne placuszki z borówkami są szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Polecam na śniadanie, obiad, deser lub kolację.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 garście borówek amerykańskich
    3 łyżki kwaśnej śmietany
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka cukru pudru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 jajko
    8 łyżek mąki pszennej
    1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania
    bita śmietana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki Bita śmietana

Placuszki z borówkami na jogurcie i kwaśnej śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Borówki myjemy i osuszamy z wody. W misce mieszamy jogurt, kwaśną śmietanę, wybite jajko i cukier puder. Wsypujemy borówki i mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki i ponownie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. Przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Placuszki podałam z bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować