Placuszki z brokułów i twarogu

5 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

To danie pojawia się na naszym stole raz w tygodniu. Wymyśliła je mama, z którą gotuję na zmianę dla naszej11-osobowej rodziny

  • 40 min

Składniki:

  • ● 3 op. serków twarogowych o smaku pomidorowym
    ● brokuł
    ● 15 dag mąki pszennej
    ● 2 jajka
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia
    ● szczypta proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Placuszki z brokułów i twarogu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • brokuły 1. Brokuła dzielimy na różyczki,
    zalewamy osolonym wrzątkiem
    i odstawiamy na 5 minut. Odcedzamy,
    studzimy i miksujemy
    z dwoma serkami
  • jajka z mąką 2. Jajka sparzamy i wbijamy do
    masy. Wsypujemy mąkę i proszek
    do pieczenia. Doprawiamy
    do smaku solą i pieprzem. Dokładnie
    mieszamy. Z masy formujemy
    placki.
  • smażenie placków 3. Na patelni rozgrzewamy olej.
    Smażymy placuszki z obu stron
    na złoty kolor. Osączamy
    z tłuszczu na papierowym ręczniku
    kuchennym. Podajemy na
    ciepło lub zimno udekorowane
    porcjami serka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować