Placki z twarogu i brokułów

  • wyświetlono: 805 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Delikatne placki, świetnie sprawdzają się jako przekąska lub lekki obiad.

IMG_20170501_121848
  • 2 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

▸200 g twarogu (ja dałam chudy)
▸450 g brokułów
▸2 łyżki mąki
▸1 jajo
▸2 łyżki oleju do smażenia
▸sól, pieprz
▸jogurt opcjonalnie

Sposób przygotowania przepisu:

Placki z twarogu i brokułów

  • 1. Brokuł jeśli mrożony gotujemy do miękkości i kroimy w mniejsze kawałki. Twaróg rozdrabniamy widelcem.
    2. Do miski wrzucamy wszystkie składniki i blendujemy na jednolitą masę.
    3. Smażymy placki na rozgrzanym oleju z obu stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

brokułysertwarógprzekąskakolacjaobiadzdrowolekko

Komentarze

Podobne przepisy

Placki z cukinii w wersji wytrawnej

Dodane przez: AlaW.

Placki z cukinii w wersji wytrawnej

Przepyszne placki z dodatkiem sera...

Placki

Dodane przez: Jola1977-1977

Kokosowe placki z brzoskwiniami

Delikatne i chrupiące placuszki...

Twaróg w chlebie

Dodane przez: Bożena1960

Twaróg w chlebie

Będąc w odwiedzinach na wsi, zostałam...

Placki ziemniaczane z płatkami owsianymi

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Placki ziemniaczane z płatkami owsianymi

Przepis mojej teściowej. Placki...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Serowe placki z miętą

Placki pachnące i chrupiące, na...

Gotowe placuszki

Dodane przez: Justyna Armańska

Placki ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim

Najbardziej aromatyczne placki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE