PLACUSZKI GRYCZANE SMAŻONE BEZ TŁUSZCZU Z PERSYMONĄ

0 (0 ocen)

Pyyszna śniadaniowa propozycja. Persymonę można zastąpić ulubionym owocem, dla mnie ten ostatnio jest ulubiony:)

Składniki:

  • 85 g kaszy gryczanej niepalonej -1/2 szklanki
    1 szklanka wody
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka stevii
    130 g persymony
    2 łyżki ziaren granatu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Placuszki gryczane smażone bez tłuszczu z persymoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1krtqfu 1. Kaszę opłukać pod bieżącą wodą. Przełożyć do miseczki. Zalać wodą. Przykryć talerzykiem i odstawić na całą noc.
  • image-0f296h1 2. Kolejnego dnia przełożyć do blendera i zmiksować całość. Otrzymamy ciasto o rzadkiej konsystencji. Dodać proszek do pieczenia i stevię. Po raz kolejny szybko zmiksować.
  • image-29klp05 3. Patelnię dobrze rozgrzać. Kłaść na patelnię po 3 łyżki ciasta i smażyć na rumiano z każdej strony bez tłuszczu.
  • image-0g77awr 4. Obraną perysmonę pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować na mus. Dodać wyłuskane pestki granatu i wymieszać. Mus podawać do ciepłych placuszków.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować