Placki ziemniaczane z farszem mięsnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zeszklić cebulę, dodać pieczarki,przesmażyć razem. Dodać pokrojone mięsko, podsmażyć razem. Dodać sos boloński ze słoika, doprawić pieprzem.
Poddusić i jeszcze chwilę i doprawić Jarzynką, czosnkiem oraz pieprzem.
Te pieczarki, które odłożyłam do dekoracji, przekroiłam na połówki, skropiłam sokiem z cytryny i przesmażyłam na złoty kolor.
Wykonanie placków
Starłam ziemniaki na drobnych oczkach tarki. Wbiłam jajka, dodałam startą cebulę, czosnek granulowany, obie mąki, sól i pieprz do smaku.
Jeżeli ziemniaki są zbyt wodniste, należy odlać nadmiar płynu, a krochmal zachować i dodać do ciasta.
Usmażyłam placki na patelni o srednicy 20 cm.
Jeden placek ułożyłam na talerzu, nałożyłam porcję farszu, przykryłam drugim plackiem, posypałam startym serem i udekorowałam smażonymi pieczarkami
Komentarze