Placki z wędzoną słoniną i bundzem

0 (0 ocen)

  • 60 min

placki ziemniaczane

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
    100 g słoniny wędzonej
    100 g bundzu (ser górski)
    1 cebula duża
    sól
    pieprz
    1 jajko
    3/4 szkl mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z wędzoną słoniną i bundzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach razem z cebulą.
    Słoninę pokroić w drobniutką kostkę , ser zetrzeć na tarce. Dodać do masy ziemniaczanej jajko, makę i proszek do pieczenia, przyprawić do smaku i smażyć placuszki na dobrym oleju.
    Podać z gęstą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować