Placki po zbójnicku

  • wyświetlono: 4796 |
  • dodany do książki kucharskiej: 16 |
  • polecenia: 1

Inna wersja popularnych placków ziemniaczanych

DSC_0795
  • 5 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1,5 kg ziemniaków
0,5 kg pieczarek
1 duża cebula i 1 mała
0,25 kg boczku lub wędliny
2 jajka
3 łyżki mąki
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Placki po zbójnicku

  • 1. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce razem z małą cebulą.
  • Wkładka do placków2. Pieczarki, dużą cebule i wędlinę pokroić i podsmażyć. Przyprawić do smaku.
  • Gotowa masa ziemniaczana3. Dodać do ziemniaków, wbić 2 jajka, wsypać mąkę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

    Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkizimaboczekziemniakiplacki ziemniaczanekonkurs_naleśnikijesieńPlacki po zbójnickuplacki z pieczarkami i boczkiem

Komentarze

Podobne przepisy

Placki po węgiersku

Dodane przez: czarrna

Placki po węgiersku

Placki ziemniaczane z pikantnym,...

Placki ziemniaczane

Dodane przez: polcia

Ziemniaczane Placki po Śląsku

Lubię placki, coraz częściej robię...

Latkes - placki ziemniaczane po żydowsku

Dodane przez: Elwira

Latkes - placki ziemniaczane po żydowsku

Placki ziemniaczane w nieco innej...

image-1l4wfmy

Dodane przez: mamajagody_2010

Placki zniemniaczane po włosku

Placki robiła często moja babcia,...

Placek po węgiersku

Dodane przez: ciastolubna

Placki po węgierski

Ze względu na miłość jaką darzę...

image-0adfapj

Dodane przez: tajemniczosc

PLACKI PO WĘGIERSKU

Pożywna i smaczna potrawa jako...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE