Pizza z chorizo

4.5 (182 ocen)

  • 2 godz.

Pizza na cienkim cieście, która zachwyci każdego!

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    1,5 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki ciepłej wody
    20g drożdży (świeżych)
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki cukru
    2 łyżki oliwy
    Dodatki:
    1 kulka mozzarelli
    6 łyżek kukurydzy konserwowej
    1 papryka czerwona
    5szt. kabanosków chorizo mini firmy Pekpol
    5 szt. kabanosków klasycznych mini firmy Pekpol
    3 łyżki ketchupu
    10 oliwek zielonych
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza z chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól i oliwę. W szklance rozrabiamy drożdże z cukrem i dodajemy do ciasta. Wszystkie składniki zagniatamy na ciasto. Przykrywamy miskę z ciastem folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1,5 godziny do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu, ciasto ponownie lekko zagniatamy. Przekładamy na blaszkę lekko naoliwioną. Nakładamy ketchup, kukurydzę, paprykę, kabanosy (pokrojone w talarki), oliwki i ser, również pokrojone na plasterki. Pizzę wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180C na ok. 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chorizo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować