pizza, która zrobiłam dzięki papryce konserwowej i maślakom marynowanym, dzięki czemu jest niezwykle aromatyczna

Składniki:

  • Ciasto:
    30 g drożdży,
    ½ łyżeczki cukru,
    1 łyżeczka soli,
    2 łyżki oliwy z oliwek,
    ok. 2 szkl. mąki,
    ¾ szkl. ciepłej wody,
    Nadzienie:
    150 g kiełbasy wiejskiej,
    mały słoik marynowanych maślaków,
    kilka plastrów czerwonej papryki konserwowej,
    ¼ cebuli,
    15 dag sera gouda
    Sos:
    2 łyżki ketchupu, 2 łyżki przecieru pomidorowego, suszona bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Papryka konserwowa Pizza

Pizza konserwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Drożdże rozkruszamy w dużej misce, dodajemy sól, cukier i wodę, mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 5 min.w ciepłe miejsce. W tym czasie kroimy kiełbasę i paprykę w plastry, cebulę w piórka, ser ścieramy na tarce. Do podrośniętych drożdży dodajemy mąkę i olej, szybko wyrabiamy. Rozwałkowujemy i wykładamy na dużą blachę wyłożoną pergaminem. Ciasto nakłuwamy widelcem, smarujemy ketchupem wymieszanym z przecierem i ziołami. Układamy cebulę, kiełbasę, paprykę i grzybki, posypujemy serem. Pizzę wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 12-15 min. na termoobiegu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować