Papryka konserwowa

4.5 (186 ocen)

  • 60 min

Mam dużo papryki z własnej działki więc robię pod różną postacią. Marynowana papryka jest doskonałym dodatkiem do obiadu, różnych sałatek i kanapek.

  • 60 min

Składniki:

  • 5 kg papryki

    Zalewa:
    1l wody
    11/2 szklanki octu
    2 łyżki soli
    2 łyżki cukru
    liście laurowe, ziele angielski,pieprz ziarenka,
    1 główka czosnku
    olej 2 łyżki do każdego słoika 0,9 l.

Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Papryka konserwowa

Papryka konserwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, wydrążyć nasiona, pokroić wzdłuż na 4 części, rzucić na gorącą wodę aby zmiękła.
    Słoiki dokładnie umyć, wyparzyć. Nakładać do słoików. Do każdego słoika dodać po jednym ząbku czosnku i olej. Ugotować zalewę, gorącą wlewać do słoików. Zakręcić słoiki , pasteryzować około 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Ocet Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować