Papryka konserwowa

  • wyświetlono: 2409 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Mam dużo papryki z własnej działki więc robię pod różną postacią. Marynowana papryka jest doskonałym dodatkiem do obiadu, różnych sałatek i kanapek.

Świeca Urszula
  • 60min

Składniki

5 kg papryki

Zalewa:
1l wody
11/2 szklanki octu
2 łyżki soli
2 łyżki cukru
liście laurowe, ziele angielski,pieprz ziarenka,
1 główka czosnku
olej 2 łyżki do każdego słoika 0,9 l.

Sposób przygotowania przepisu:

Papryka konserwowa

  • 1. Paprykę umyć, wydrążyć nasiona, pokroić wzdłuż na 4 części, rzucić na gorącą wodę aby zmiękła.
    Słoiki dokładnie umyć, wyparzyć. Nakładać do słoików. Do każdego słoika dodać po jednym ząbku czosnku i olej. Ugotować zalewę, gorącą wlewać do słoików. Zakręcić słoiki , pasteryzować około 20 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylaczosnekkolacjaocetpapryka konserwowa

Komentarze

Podobne przepisy

papryka konserwowa

Dodane przez: mariosylwia

Papryka konserwowa

:-) Gorąco polecam (-:

papryka konserwowa

Dodane przez: Maggie79

PAPRYKA KONSERWOWA

Dzisiaj proponuje coś… z czego...

Papryka

Dodane przez: Benjaminka26

Papryka konserwowa

Przepis jest prosty, a papryka...

papryka konserwowa

Dodane przez: majka190382

PAPRYKA KONSERWOWA

Z przepisu mojej Babci, któremu...

PAPRYKA KONSERWOWA

Dodane przez: anusia

PAPRYKA KONSERWOWA

Sprawdzony przepis!Idealna na kanapki...

Szybka papryka konserwowa

Dodane przez: MonikaW

Szybka papryka konserwowa

Papryka konserwowa to klasyk polskich...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE