Papryka konserwowa

4.49 (174 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • papryka czerwona

    Zalewa:
    4 szklanki zimnej wody
    1 szklanka octu
    1/2 kg cukru
    2 łyżki soli

    Przyprawy na 1 słoik litrowy:
    3 ziarenka pieprzu
    szczypta gorczycy
    1 - 2 ziarenka ziela angielskiego
    1 liść laurowy

    1 łyżka oleju rzepakowego



    .
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Papryka konserwowa

Papryka konserwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zalewa:
    Wszystkie składniki mieszamy w garczku do momentu rozpuszczenia się soli i cukru.
  • 2. Paprykę myjemy, przekrawamy na pół, pozbawiamy ogonków i gniazd nasiennych, kroimy na kawałki wygodne do ułożenia w słoikach. Do umytych i wysuszonych słoików (pojemności ok 0,5 l) wkładamy przyprawy i ciasno układamy kawałki papryki do wysokości rantu słoików. Do każdego wlewamy łyżkę stołową oleju. Słoiki wypełniamy zalewą tak, aby papryka była dokładnie pokryta płynem. Szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy przez około 10 - 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować