Pizza kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Dokladnie umyty i osuszony kalafior zetrzeć na tarce o grubych oczkach (sam kwiat, bez łodygi).
2.Kalafior przełożyć na patelnię i prażyć na małym ogniu przez ok. 15 minut, aż nabierze złotego koloru. Należy go często mieszać, aby się nie przypalił. Następnie odstawić do wystudzenia.
3.Jajko doprawić i rozstrzepać. Do jajka dodać starty żółty ser i dokładnie wymieszać. Następnie dodać wystudzony kalafior i całość połączyć.
4. Przygotowaną masę ciasta wyłożyć na blachę i uformować okrągły placek.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C na 25 minut.
5. Na upieczony spód nałożyć sos i dodatki . Tak przygotowaną pizzę wstawić ponownie do piekarnika na ok. 10 minut.
Komentarze