Szparagi w naleśnikach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Białe szparagi w naleśnikach z serem i szynką.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    1 szklanka mąki pszennej.
    2 jajka.
    1 szklanka mleka.
    3/4 szklanki wody (najlepiej gazowanej)
    Do smaku: sól, pieprz, zioła prowansalskie.

    Szparagi (białe lub zielone)
    Szynką
    Ser żółty

Szparagi w naleśnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szparagi 1. Szparagi obrać, odciąć końcówki i wstawić do gotowania w osolonej wodzie.
    W między czasie zrobić ciasto na naleśniki.
    Ugotowane szparagi odcedzić.
    Na upieczone naleśniki położyć żółty ser i szynkę , a na to 2 szparagi. Naleśnik zawinąć w rulon i podsmażyć na maśle.

Porady

Białe szparagi należy obrać ze skórki zaczynając pod główkami. Jeżeli szparagi są świeże wystarczy odciąć ok 2cm końcówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy