Wegetariański pilaw

4.5 (147 ocen)

  • 30 min

Wegetariańska wersja klasycznego przepisu.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 mały kalafior
    - 1 łyżka oleju kokosowego
    - 1 duża marchewka
    - 1 duża cebula
    - 2-3 ząbków czosnku
    - 1 szklanka passaty pomidorowej
    - 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki
    - 1/2 łyżeczki lubczyku
    - szczypta chilli
    - sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pilaw

Wegetariański pilaw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyj warzywa i pokrój na mniejsze kawałki. Kalafior, marchewkę oraz czosnek miksujemy w robocie kuchennym na małe kawałki.
    Cebulę kroimy w małe kawałki (jeśli ją zmiksujemy będzie miała gorzki posmak). Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy cebulę na złoty kolor.
  • 2. Dodajemy zmiksowane warzywa oraz passatę pomidorową. Dusimy wszystko przez 10 minut.
    Do masy dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze przez 5 minut.

Porady

Porcji można przygotować więcej i zamrozić na potem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować