Warzywny pilaw z brązowym ryżem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Drugie danie bez mięsa

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g brązowego ryżu
    400 g ciecierzycy z zalewy
    1 mała cukinia
    3 łodygi selera naciowego
    1 marchewka
    150 g zielonego groszku mrożonego
    mielony kminek
    korma curry
    jarzynka
    1 mini papryczka chili
    ostry sos chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pilaw

Warzywny pilaw z brązowym ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużego garnka wlać ciecierzycę razem z zalewą i dodać startą marchewkę. Zagotować. Cukinię i łodygi selera pokroić w plasterki i dodać do garnka razem z mrożonym groszkiem. Całość gotować kilka minut. Wysapać ryż, dodać pół łyżeczki mielonego kminku, łyżeczkę przyprawy korma curry, 2 łyżeczki jarzynki, rozkruszoną papryczkę chili i pół łyżki sos chili. Wlać 2 szklanki wody, całość dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu aż ryż wchłonie cały płyn i zmięknie. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Groszek Seler Warzywa Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować