200 g brązowego ryżu
400 g ciecierzycy z zalewy
1 mała cukinia
3 łodygi selera naciowego
1 marchewka
150 g zielonego groszku mrożonego
mielony kminek
korma curry
jarzynka
1 mini papryczka chili
ostry sos chili
Warzywny pilaw z brązowym ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do dużego garnka wlać ciecierzycę razem z zalewą i dodać startą marchewkę. Zagotować. Cukinię i łodygi selera pokroić w plasterki i dodać do garnka razem z mrożonym groszkiem. Całość gotować kilka minut. Wysapać ryż, dodać pół łyżeczki mielonego kminku, łyżeczkę przyprawy korma curry, 2 łyżeczki jarzynki, rozkruszoną papryczkę chili i pół łyżki sos chili. Wlać 2 szklanki wody, całość dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu aż ryż wchłonie cały płyn i zmięknie. Smacznego :)
Komentarze