Piksy

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od wielu lat gotuję dla rodziny, ostatnio szczególnie dla mojego 4-letniego wnuczka Wiktorka.

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● 30 dag grzybów (pieczarek, borowików)
    ● 2 łyżki masła
    ● 7 pojedynczych filetów z kurczaka
    ● sól, pieprz
    ● panierka: bułka tarta, mąka, 2 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piksy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i siekamy. Grzyby obgotowujemy, odcedzamy i kroimy w drobną kostkę. Masło roztapiamy,
    wsypujemy grzyby i smażymy ok. 5 minut. Dodajemy pokrojone jajka. Doprawiamy do smaku, dusimy 10 minut.
  • 2. Filety rozbijamy i odrobinę solimy. Nakładamy farsz i zwijamy w rulonik (jak gołąbki). Panierujemy w mące, jajkach i bułce. Smażymy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować