Pikantne naleśnikowo cukiniowe małe placuszki

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

pikantne placki naleśnikowe ze startą cukinia i dużą ilościa natki-podane z pomidorkami smakują wyśmienicie!!!

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 młoda cukinia
    2 jajka
    200 ml mleka
    1,5 szklanki mąki
    1 pęczek natki pietruszki
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli
    szczypta chili
    pieprz świeżo zmielony do smaku

    oraz
    2 garście pomidorków koktajlowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pikantne naleśnikowo cukiniowe małe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię, opłukac, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Natkę pietruszki opłukać, drobno posiekać.
    Do miski wlac mleko , dodac jajka , mąkę i wymieszać . Nastepnie do ciasta dodać tartą cukinię, większą część posiekanej natki , przyprawy oraz olej. Wymieszać.
    Rozgrzać lekko natłuszczoną patelnię.
    Ciasto nakładac małymi porcjami, formując małe ale grube placuszki, smażyc chwile. Odwrócić placuszki na drugą stronę i znów chwile smażyc na rumiano. . Podawać oprószone swieza natka z pomidorkami koktajlowymi,
    smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Natka pietruszki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować